OKULUMUZUN TARİHÇESİ VE YAPISI

Uşak İli Atatürk Mahallesinde Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından 17 Derslik Olarak Yaptırılıp 12 Aralık 2007´de Eğitim - Öğretime başlayan Okulumuzun Tarihçesi

GÜL MEKTEBİNİN TARİHİ GELİŞİMİNİN ÖZETİ

Osmanlı Devletinde eğitim faaliyetleri büyük ölçüde mekteplerde ve medreselerde yürütülüyordu. Bu eğitim sisteminin bir parçası olan sıbyan mektepleri ilköğretimin, medreselerde ise yükseköğretimin karşılığıydı. Sıbyan mektepleri çocuklara okuma-yazma ve bunun yanı sıra dini bilgiler veriyordu. Uşak'ta bulunan birçok sıbyan mektebinden birisi olan "Murad-ı Evvel Numune Mektebi" 1914 yılında açılmış, Cumhuriyetin ilk yıllarında ismi "Mustafa Kemal Paşa Numune Mektebi" olarak değişmiş ve 1927 yılında daha önce eğitim verdiği Kemal Öz Mahallesinden Işık mahallesine taşınarak "Gül Mektebi" ismini almıştır. 1953 yılında Karaağaç Mahallesine taşınan mektep 1958 yılında Zafer İlkokulu adını almış ve okul 1995 yılında eğitim-öğretime kapatılmıştır.

Türk milletinin ecdadına karşı bir kadirşinaslık örneği olarak, bu okulun anısına, Atatürk Mahallesindeki yeni yapılan bu okula; GÜL İLKÖĞRETİM OKULU adı verilmiştir...

Okulumuz Atatürk Mahallesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 17 derslik olarak yaptırılıp 12 Aralık 2007 yılında 2 birinci sınıf ve 1 ana sınıfı olarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz eğitim öğretim hizmetine başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitim-öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda Uşak'ta var olan İlköğretim okulları içinde örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmıştır. 2012 yılındaki okul dönüşümleri sonucu, GÜL İLKOKULU olarak eğitim – öğretim sürdürülmektedir.

Okulumuzda Görev Yapan Müdürler

Mümtaz KAYA (2007 - 2018)

Soner AKYILDIZ (27.08.2018 - Halen Görevde)

Yayın: 06.12.2018 - Güncelleme: 26.12.2023 10:34 - Görüntülenme: 802